Welkom op de site van Reynaertkring Daknam

......... 1970 - 2012 ...... 42 jaar Reynaertkring Daknam vzw ....... jong en actief ............

Graag onze kring even voorstellen.
Onze kring is ontsproten uit een groepje jonge mensen dat zich tijdens de lange winteravonden verveelde en de gezelligheid van de Leuvense stoof graag verwisselde voor de gezelligheid om samen toneel te spelen.
Wat aanvankelijk was gestart als amusement is later uitgegroeid tot een ware passie.

Het bleef echter niet bij toneel alleen. Het troepje enthousiastelingen groeide uit tot een stevig team dat zich nuttig maakte op allerlei gebied en niet meer weg te denken was uit de Daknamse leefgemeenschap.
Na enkele jaren van losse samenwerking nam Dhr. Aimé Arens in 1970 het besluit de groep te structureren. Er werd een bestuur gekozen, er werden notulen opgesteld en vooral véél goede voornemens gemaakt.
Door het teloorgaan van het Erasmusgenootschap kon Reynaertkring Daknam uitgroeien tot een  echte cultuurvereniging.

Er werden tentoonstellingen op touw gezet en " De Meiavond " en  "De Kunstmarkt " werden een Daknams top gebeuren. Deze twee activiteiten zijn in Daknam onafscheidelijk verbonden met "Trappist Westmalle" van 't vat.

Ter gelegenheid van 25 jaar toneel op Daknam werd de 1ste voordrachtwedstrijd «Reynaertprijs-Daknam» georganiseerd. Het tweejaarlijks initiatief werd tot in 2007 herhaald. We waren toen aan de 11e Reynaertprijs toe. 

In 2006 werd  "Hermelien"  boven de doopvont gehouden, de jongerengroep binnen Reynaertkring Daknam. Met succes speelden ze toen "De Gelaarsde Kat". Elk jaar in de eerste twee weekends van oktober brengen ze een familiespektakel. In 2011 wordt dit "de kleine zeemeermin". In 2007 kwam grote broer aanzetten, "Hermelien+16", in april 2011 speelden ook zij hun 5 jaar jubileumviering met het stuk "SmallTown".

In 2012  "Reynaertkring Daknam 42 jaar jong en actief". Dit ving aan met onze toneelproductie "Condominus Vobiscum". in een regie van Luc Pauwels, op  25 en 26 december 2011 en 13 en 14 januari 2012. In april 2012 meer bepaald 12, 13 en 14 april speelde Hermelien+16 het adembenemende stuk "Zielsverduistering" in een regie van Inge van Erum. Een creatiestuk van Luuk Hoedemaekers. Op één van de voorstellingen was de schrijver aanwezig en had enkel woorden van lof.  Op 28-29 en 30 september en op 05, 06 en 07 oktober 2012 spelen Hermelien hun familiespektakel "De Nachtegaal" in een regie van Annelies De Wolf. Een toneelcreatie vanuit het overbekende stuk van "het geluidshuis".

Maar ook na dit jubileumjaar blijft Reynaertkring Daknam doorgaan met zijn verschillende activiteiten. Bent u geïnteresseerd hoe ons jaar verloopt, bezoek regelmatig onze site en u zal er versteld van staan. We wensen  u alvast veel lees-en kijkplezier en misschien ontmoeten we elkaar op één of ander gebeuren.

Schalkse vossegroetjes